Dit zijn wij

Laten we elkaar leren kennen.

Onze doel-
stellingen

Vergroten sociaal vangnet

Wij streven ernaar niet alleen diensten te leveren, maar ook het sociaal vangnet van de hulpvrager te vergroten, zodat je niet altijd afhankelijk bent van vrijwilligers.

Verbinding met de buurt

Wij werken nauw samen met de Sociale Buurtteams van Heerlen STAND-BY!. Samen met de hulpvrager kijken we naar activiteiten in de eigen buurt, die onder andere worden aangeboden bij de buurtpunten.

Hulpvragen staan centraal

Het doel is om een dienst te leveren naar aanleiding van een hulpvraag die een burger heeft, waar de burger of diens directe omgeving niet zelf in kan voorzien.

Vacatures

Ooievaarsmoeders gezocht

Elk kind heeft recht op een gezonde en kansrijke start. Ooievaarsmoeders kunnen hierin een heel belangrijke ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap of tijdens de eerste twee levensjaren van het kindje.

Wil jij kinderen en hun ouders verder helpen? Bekijk dan onze vrijwilligersvacature!

Ons kernteam

Annika Wodzik

Coördinator Ooievaarsmoeders, Integratie- en JENS Maatje

Zoë Bormans

Coördinator Sociaal Maatje

De coördinatoren zijn in dienst van Alcander en werken nauw met elkaar samen. Aanmeldingen komen altijd bij een van ons terecht. 

Laten we maatjes worden!

Neem contact met ons op

Als je graag vrijwilliger wilt worden of als je een maatje nodig hebt,
ga dan naar aanmelden.

Wil je graag meer weten over wat het inhoudt om een Maatje te zijn? Twijfel je over of vrijwilligerswerk wel geschikt is voor jou? Of weet je niet zeker of jouw hulpvraag binnen Sociaal Maatje past?
Wij beantwoorden graag al je vragen! 

 

Hallo!

De Maatjes projecten van Alcander

Bij Alcander kun je op veel verschillende manier geholpen worden door een Maatje. Wil je bijvoorbeeld digitaal handiger worden of zit je met financiële vraagstukken? Voor deze en andere hulpvragen kun je contact opnemen met onze receptie of de website van Alcander bezoeken.

Contactgegevens

Maatjeworden

Maatjezoeken

Samen-werken