Dit zijn wij

Laten we elkaar leren kennen.

Onze doel-
stellingen

Vergroten sociaal vangnet

Wij streven ernaar niet alleen diensten te leveren, maar ook het sociaal vangnet van de hulpvrager te vergroten, zodat je niet altijd afhankelijk bent van vrijwilligers.

Verbinding met de buurt

Wij werken nauw samen met de Sociale Buurtteams van Heerlen STAND-BY!. Samen met de hulpvrager kijken we naar activiteiten in de eigen buurt, die onder andere worden aangeboden bij de buurtpunten.

Hulpvragen staan centraal

Het doel is om een dienst te leveren naar aanleiding van een hulpvraag die een burger heeft en waarin de burger of diens directe omgeving niet zelf in kan voorzien.

Heerlen Against Corona

In 2020 is het burgerinitiatief Heerlen Against Corona van Cynthia Smeets en Amber-Helena Reisig opgegaan in Sociaal Maatje Heerlen. Sociaal Maatje is een vrijwilligersorganisatie van Alcander i.s.m. Heerlen STAND-BY!.

0
vrijwilligers

Op haar hoogtepunt kende Heerlen Against Corona 250 vrijwilligers. Zij hielpen honderden mensen in regio Heerlen. Momenteel zijn wij weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Sociaal Maatje Heerlen

Ook wanneer corona een minder grote bedreiging vormt, kunnen kleine gebaren grote verschillen uitmaken. Onze dienstverlening blijft dus ongewijzigd! Binnenkort zullen er weer updates geplaatst worden over de ontwikkelingen binnen Sociaal Maatje:

Ons kernteam

Wij hebben tientallen vrijwilligers in Heerlen, die zich geheel kosteloos inzetten voor Heerlenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We stellen een aantal van hen aan u voor!

Floortje Larik

Coördinator Sociaal Maatje

Alcander

Freya Ramakers

Hoofd intaker hulpvragen

Vrijwilliger

Mirjam Tebarts

Hoofd social media

Vrijwilliger

Sebastiaan Mostard

Facilitair

Vrijwilliger

Adrienne van Montfort

Intaker hulpvragen

Vrijwilliger

Léonne Habets

Intaker hulpvragen

Vrijwilliger

Laten we maatjes worden!

Neem contact met ons op

Iedereen heeft iemand nodig, toch? Kunnen we jou ergens mee helpen of wil je vrijwilliger worden? Vul dan ons aanmeldformulier in. Je aanvraag wordt binnen enkele werkdagen in behandeling genomen. Heb je een andere vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

Hallo!

Vrijwilligers-
coördinator
Lizzie Veldkamp

Heb je inhoudelijke vragen over Sociaal Maatje en haar doelstellingen? Dan kun je het beste  contact opnemen met Lizzie Veldkamp.

Contactgegevens

Maatjeworden

Maatjezoeken

Samen-werken

Scroll naar top