Wat we doen

Kun jij een maatje gebruiken? Bekijk dan onze diensten.

Wat kan Sociaal Maatje voor je doen?

Aanvullende
info

Het vrijwilligersproject Sociaal Maatje Heerlen zet zich in voor Heerlenaren met een klein sociaal vangnet.

Het is de bedoeling dat onze diensten samen worden uitgevoerd. Alleen wanneer er een fysieke of andere reden is (zoals de coronamaatregelen), waardoor je niet kunt deelnemen aan de activiteit, zal het maatje de dienst alleen uitvoeren. Bij ons staat eenzaamheidsbestrijding en het toewerken naar zelfredzaamheid centraal.

Tijdens een telefonisch gesprek wordt bekeken waar een maatje jou mee kan helpen. Hierna zetten we jouw vraag uit onder onze maatjes. Of je hulpvraag wordt opgepakt, is dus afhankelijk van of een maatje beschikbaar is. Wij doen uiteraard ons uiterste best om jou aan een maatje te koppelen.

Vanwege de coronamaatregelen zullen sommige diensten in ietwat gewijzigde vorm worden aangeboden. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.
Het vrijwilligersproject Sociaal Maatje Heerlen zet zich in voor Heerlenaren met een klein sociaal vangnet. Bij ons is het toewerken naar zelfredzaamheid een belangrijk onderdeel van eenzaamheidsbestrijding.

De inzet van een Maatje is daarom tijdelijk. Wel kijken we ook zo breed mogelijk mee naar welke opties er nog meer zijn. Het voornaamste doel is het verbreden van iemands netwerk. Dat kan ook door zelf Maatje te worden voor een ander, of door aan te sluiten bij activiteiten die georganiseerd worden.
Tijdens een telefonisch gesprek met een van de coördinatoren wordt besproken of jouw hulpvraag past bij Sociaal Maatje hoe we jou daar het beste bij kunnen helpen. Hierna zetten we jouw vraag uit onder onze contacten.
Heb je nog vragen over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!
Mail naar sociaalmaatje@alcander.nl of bel naar 045 - 560 25 25