Aanmelden

Maatje worden of in contact komen met een maatje?

Hoe werkt het?

Maatje aanvragen

Als je in Heerlen woont en graag meer contact wilt met andere mensen, kan Sociaal Maatje jou helpen om je sociale netwerk te verbreden. Bijvoorbeeld door samen naar een buurtpunt te gaan of met anderen een leuke activiteit te ondernemen. De coördinatoren proberen leuke matches te maken en denken met jou mee.

Sociaal Maatje heeft ook een netwerk van actieve burgers die te hulp kunnen schieten bij praktische taken. Kun je bijvoorbeeld door ziekte of ongeval zelf even niet meer de boodschappen doen of de hond uitlaten? Dan kunnen wij hiervoor een oproep plaatsen. Let op! Praktische hulp zien wij als vriendendiensten tussen buren. De koppeling wordt op afstand gemaakt: deze begeleiden wij niet.

Maatje worden

Wat leuk dat je een Maatje wil worden! Bij Sociaal Maatje zijn er heel veel verschillende manieren waarop je iemand kunt helpen. Je kunt zelf kiezen wat je leuk vindt om te doen!

Er zijn twee vormen van vrijwilligerswerk: sociale ondersteuning of praktische hulp. Wij zoeken samen met jou uit welke vorm van vrijwilligerswerk het beste bij je past.

Informatie voor hulpverleners

Sociaal Maatje is onderdeel van Alcander, in samenwerking met Heerlen STAND-BY!. We werken nauw samen met de Sociale Buurtteams en andere professionals.
U kunt een cliënt aanmelden door samen een aanmeldformulier in te vullen en deze aan ons toe te sturen. Nadat het formulier is ingeleverd, laten wij binnen 5 werkdagen weten of Sociaal Maatje ondersteuning kan bieden.

Maak een keuze:

Maatjeworden

Maatjezoeken

Samen-werken

Hulp nodig bij de aanmelding?